Mäsové guľky v kyslej kapuste
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 800 g kyslej kapusty, 4 - 6 zrniek čierneho korenia, rasca, majorán, 2 bobkové listy, 200 g zemiakov, 200 g predného hovädzieho mäsa, 100 g chudého bravčového mäsa, 40 g oleja, 180 g cibule, 40 g ryže, mleté čierne korenie, soľ, 2 vajcia, 2 lyžičky mletej sladkej papriky, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, voda.
Postup
Krok 1
Kyslú kapustu pokrájame, zalejeme vodou, pridáme celé čierne korenie, rascu, majorán, bobkový list, očistené pokrájané zemiaky. Mäso umyjeme, pokrájame a pomelieme. Na polovici oleja speníme časť nadrobno posekanej cibule, pridáme ryžu, podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Keď ryža vychladne, zmiešame ju s pomletým mäsom, osolíme, pridáme vajcia a z dobre premiešanej masy spravíme guľky, ktoré vložíme do vriacej kapusty. Na zvyšku oleja popražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, ochutíme mletou paprikou a pridáme do kapusty. Keď sa guľky uvaria, pridáme rajčiakový pretlak a premiešame. Najlepšie chutí s chlebom. Hotové podávame v ohňovzdornej mise, alebo priamo v kastróle, v ktorom sme jedlo pripravovali.