Zapekaný karfiol so šampiňónmi, šunkou a syrom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 500 g karfiolu, 100 g šampiňónov, 50 g šunky, rajčiakový pretlak, 100 g masla, 100 g tvrdého syra, mleté čierne korenie, strúhanka, soľ.
Postup
Krok 1
Karfiol očistíme a uvaríme v osolenej vode do mäkka, rozoberieme na ružičky a posekáme nadrobno. Zmiešame so šampiňónmi pokrájanými na plátky, ktoré sme predtým podusili na tuku. Všetko premiešame s pokrájanou šunkou, zriedeným rajčiakovým pretlakom a polovicou postrúhaného syra. Do pekáča alebo do nádoby z ohňovzdorného skla vymastenej a posypanej strúhankou dáme pripravený karfiol, posypeme druhou polovicou postrúhaného syra a pokropíme maslom. Pečieme v mierne vyhriatej rúre. Podávame s uvarenými zemiakmi.