Zapekaný karfiol II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g karfiolu, 20 g masla, 30 g hrubej múky, 2 dl mlieka, 1 žĺtok, 10 g masla, 10 g strúhanky na posypanie formy, soľ, petržlenová vňať.

Postup

Krok 1

Očistený karfiol rozkrojíme na štvrtky a uvaríme v osolenej vode. Do rozpusteného masla pridáme múku, opražíme, zalejeme mliekom a za stáleho miešania uvaríme na kašu. Odstavíme a vmiešame do nej žĺtok. Uvarený karfiol dáme do rajnice alebo ohňovzdornej misy vymastenej maslom a posypanej strúhankou, polejeme pripravenou kašou, posypeme strúhankou a dáme zapiecť. Pred podávaním pokropíme roztopeným maslom a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Možno podávať aj ako samostatné jedlo s opekanými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou a s hlávkovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 880
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

881

Podobné recepty:
  • Vyprážané zemiakové krokety

    Vyprážané zemiakové krokety

  • Plnené uhorky II

    Plnené uhorky II

  • Zelená fazuľka s rajčiakmi a zelenou paprikou

    Zelená fazuľka s rajčiakmi a zelenou paprikou