Varený karfiol
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- I. 500 g karfiolu, voda, soľ. II. 500 g karfiolu, 100 g rajčiakov, voda, soľ, cesnak, kôpor.
Postup
Krok 1
Očistený a umytý karfiol rozoberieme na väčšie ružice a nechám chvíľu namočený v studenej osolenej vode, aby z neho vyšiel hmyz. Karfiol vložíme do osolenej vriacej vody, uvaríme do mäkka. S uvarenými ružičkami obložíme mäsitý pokrm. Najčastejšie ho kombinujeme s inou zeleninou, a to s uvarenou mrkvou a uvareným ružičkovým kelom alebo zeleným hráškom spolu s uvarenými zemiakmi posypeme petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno. Podobne pripravujeme tzv. rímsky karfiol, keď k uvareným ružičkám karfiolu pridáme 2 pokrájané rajčiaky a strúčik cesnaku rozotretý so soľou, posypeme kôprom a petržlenovou vňaťou.