Varený karfiol

2015-09-29

Ingrediencie

  • I. 500 g karfiolu, voda, soľ. II. 500 g karfiolu, 100 g rajčiakov, voda, soľ, cesnak, kôpor.

Postup

Krok 1

Očistený a umytý karfiol rozoberieme na väčšie ružice a nechám chvíľu namočený v studenej osolenej vode, aby z neho vyšiel hmyz. Karfiol vložíme do osolenej vriacej vody, uvaríme do mäkka. S uvarenými ružičkami obložíme mäsitý pokrm. Najčastejšie ho kombinujeme s inou zeleninou, a to s uvarenou mrkvou a uvareným ružičkovým kelom alebo zeleným hráškom spolu s uvarenými zemiakmi posypeme petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno. Podobne pripravujeme tzv. rímsky karfiol, keď k uvareným ružičkám karfiolu pridáme 2 pokrájané rajčiaky a strúčik cesnaku rozotretý so soľou, posypeme kôprom a petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 830
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

831

Podobné recepty:
  • Fašírky z ovsených vločiek

    Fašírky z ovsených vločiek

  • Zemiakové placky s patizónom

    Zemiakové placky s patizónom

  • Vyprážané ruské pirohy

    Vyprážané ruské pirohy

kuk