Kuracie prsia s mrkvou na sladkokyslo

2015-09-29

Ingrediencie

  • Prsia z jedného kurčaťa, soľ, rastlinný olej, 200 g mrkvy, umelé sladidlo, ocot, hydinový vývar, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno.

Postup

Krok 1

Prsia z kurčaťa vykostíme a zbavíme kože. Mäso pokrájame na plátky, osolíme, prudko opražíme v rozohriatom oleji zo všetkých strán, vyberieme a odložíme do tepla. V rastlinnom oleji po opekaní opražíme očistenú a pokrájanú mrkvu, pridáme podľa chuti trochu umelého sladidla, soľ a trochu octu, vložíme späť mäso, podlejeme horúcim hydinovým vývarom a prikryté udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame hydinovým vývarom, pričom dbáme na to, aby sa mrkva a mäso dusili v malom množstve tekutiny, ale pritom sa nepripálili. Hotové posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a premiešame. Podávame s rôznymi zeleninovými šalátmi podľa vlastného výberu, pričom dbáme na vhodnosť kombinácie s hlavnou živočíšnou skupinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1394
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1395

Podobné recepty:
  • Rezne so syrom a šunkou

    Rezne so syrom a šunkou

  • Kurča so zemiakmi v alobale

    Kurča so zemiakmi v alobale

  • Kuracie mäso pečené na masle

    Kuracie mäso pečené na masle

kuk