Kelová polievka so zemiakmi a s hubami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 50 g cibule, 20 g slnečnicového oleja, 50 g húb, 150 g čerstvého kelu, vývar alebo voda s 1 kockou masoxu, 100 g zemiakov, 10 g slnečnicového oleja, 8 g hladkej múky, 1 dl vody, 1 dl mlieka, mleté čierne korenie, soľ, cesnak.

Postup

Krok 1

Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na panvici s rozohriatým olejom, pridáme huby pokrájané na plátky, popražíme, neskôr pridáme pokrájaný kel a spolu podusíme. Preložíme do inej nádoby, zalejeme vývarom alebo horúcou vodou s 1 kockou masoxu a uvaríme do polomäkka, potom pridáme očistené a pokrájané zemiaky, keď zmäknú, prilejeme vopred pripravenú zápražku, ktorú sme zaliali vodou a mliekom a 15 minút povarili. Pridáme rozotretý cesnak a varíme ešte asi 5 minút. Nakoniec ochutíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 637
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

638

Podobné recepty:
  • Jarná ovocná polievka

    Jarná ovocná polievka

  • Poľovnícka polievka

    Poľovnícka polievka

  • Šampiňónová polievka

    Šampiňónová polievka