Patizóny zapekané so syrom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g patizónov, voda, soľ, 5 g slnečnicového oleja, štipka mletého čierneho korenia, 50 g tvrdého syra (parmezán, moravský bochník, ementál), 2 vajcia, 200 g kyslej smotany, petržlenová vňať, 50 g rajčiakov.

Postup

Krok 1

Patizóny umyjeme, ošúpeme, odstránime semená a uvaríme v osolenej vode (asi 10 minút). Pekáč alebo misu z ohňovzdorného skla potrieme olejom a uložíme do nej patizóny pokrájané na menšie kúsky. Posypeme postrúhaným syrom, okoreníme mletým čiernym korením a dáme zapiecť do rozohriatej rúry. Asi po 8 minútach zalejeme vajciami, ktoré premiešame so smotanou, osolíme a dáme piecť do rúry, kým sa na povrchu neutvorí zlatohnedá kôrka. Ozdobíme pokrájanou petržlenovou vňaťou a pokrájaným rajčiakom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1208
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1209

Podobné recepty:
  • Zeleninové ragú s tvarohovobazalkovými knedľami

    Zeleninové ragú s tvarohovobazalkovými knedľami

  • Baklažány zapekané so syrom

    Baklažány zapekané so syrom

  • Ryža zapečená so šampiňónmi

    Ryža zapečená so šampiňónmi

kuk