Plnené teplé rajčiaky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 700 g rajčiakov (8 rajčiakov), 1 lyžička zelerovej vňate pokrájanej najemno, 1 strúčik cesnaku, 1 starší rožok alebo žemľu, 2 trojuholníky topeného syra, 2 lyžice zelenej petržlenovej vňate pokrájanej nadrobno, 100 g šunky, 25 g masla pár kvapiek worcestra, 100 g kyslej smotany, 1 zarovnaná lyžička škrobovej múky, šťava z 1 citróna, 1 zarovnaná lyžička cukru.
Postup
Krok 1
Z rajčiakov odrežeme vršky a dužinu opatrne vyberieme. Rozložím na plochú misku otvormi dole a necháme odkvapkať. Potom vnútro rajčiakov potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme zelerovou vňaťou. V horúcej vode roztlačíme staré pečivo, vytlačíme z neho vodu, pridáme petržlenovú vňať, šunku posekanú najemno a dobre premiešame. Zmesou naplníme rajčiaky a prikryjeme odrezanými vrškami. V kastróle rozpustíme maslo, pridáme pár kvapiek worcestra, kyslú smotanu, do ktorej zamiešali škrobovú múčku, šťavu z citróna, cukor a asi 4 lyžice vody. Rajčiaky vložíme do omáčky, prikryjeme a dusíme 20 minút. Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou a s bielym vínom.