Rajčiaky zapekané so šampiňónmi
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 700 g (8 väčších) rajčiakov, 300 g šampiňónov, 40 g strúhanky, 40 g masla, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať.
Postup
Krok 1
Z rajčiakov zrežeme vršky a vyberieme vnútro. Očistené šampiňóny pokrájané na tenké plátky udusíme na polovici masla. Strúhanku opražíme nasucho, pridáme dužinu z rajčiakov, šampiňóny, osolíme, okoreníme a dôkladne zamiešame. Rajčiaky naplníme pripravenou plnkou a posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou. Do ohňovzdornej nádoby vymastenej zvyškom masla uložíme naplnené rajčiaky, prikryjeme odrezanými vrškami a v horúcej rúre zapečieme asi 10 - 15 minút. Podávame teplé s hlávkovým šalátom (150 g) a s chlebom (50 g) so zemiakovým pyré.