Rajčiaky zapekané so šampiňónmi

2015-09-29

Ingrediencie

  • 700 g (8 väčších) rajčiakov, 300 g šampiňónov, 40 g strúhanky, 40 g masla, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať.

Postup

Krok 1

Z rajčiakov zrežeme vršky a vyberieme vnútro. Očistené šampiňóny pokrájané na tenké plátky udusíme na polovici masla. Strúhanku opražíme nasucho, pridáme dužinu z rajčiakov, šampiňóny, osolíme, okoreníme a dôkladne zamiešame. Rajčiaky naplníme pripravenou plnkou a posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou. Do ohňovzdornej nádoby vymastenej zvyškom masla uložíme naplnené rajčiaky, prikryjeme odrezanými vrškami a v horúcej rúre zapečieme asi 10 - 15 minút. Podávame teplé s hlávkovým šalátom (150 g) a s chlebom (50 g) so zemiakovým pyré.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 807
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

808

Podobné recepty:
  • Plnené kaleráby II

    Plnené kaleráby II

  • Cestoviny so šampiňónmi

    Cestoviny so šampiňónmi

  • Zapekaná zemiaková kaša

    Zapekaná zemiaková kaša

kuk