Dusený špenát s cibuľou a cesnakom

2018-01-10

Popis

Dusený špenát s cibuľou a cesnakom

Ingrediencie

  • 800 g čerstvého alebo 400 g mrazeného špenátu
  • 20 g oleja
  • 60 g cibule
  • 2 strúčik cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • muškátový orech
  • majorán
  • 20 g masla
  • 20 g hladkej múky
  • 2 lyžica vody zo špenátu
  • 3 lyžica mlieka
  • 2 ks bielky
  • soľ
  • voda

Postup

Krok 1

Zo špenátových listov odstránime stopky, dôkladne ich umyjeme, prelejeme vriacou vodou a odkryté povaríme asi 3 - 4 minúty. Scedíme a pomelieme alebo zmixujeme s trochou vody, v ktorej sa varil. Môžeme použiť aj mrazený špenát. Na panvici s rozohriatým olejom speníme cibuľu, potom pridáme špenátovú masu, cesnak rozotretý so soľou, okoreníme mletým čiernym korením, postrúhaným muškátovým orechom a majoránom. Z masla a múky si pripravíme svetlú zápražku, zalejeme špenátovou vodou a mliekom, dobre rozhabarkujeme a povaríme 6 minút. Zápražku precedíme do špenátovej masy, premiešame a povaríme 1 - 2 minúty. Do horúceho špenátu vmiešame 2 bielky. Namiesto polovice špenátu môžeme pridať pŕhľavu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 762
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

763

Podobné recepty:
  • Šalát z kurčaťa a zeleniny

    Šalát z kurčaťa a zeleniny

  • Ještìdský šalát

    Ještìdský šalát

  • Hubový šalát so šunkou

    Hubový šalát so šunkou