Špenátový nákyp
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 600 g mrazeného špenátu, 100 g žemle, 40 g masla, 2 vajcia, 200 g vareného údeného mäsa, mleté čierne korenie, 1 strúčik cesnaku, 10 g masla, 1 lyžica preosiatej strúhanky, soľ.
Postup
Krok 1
Rozmrazený špenát trochu osolíme a premiešame so žemľou namočenou vo vode (vodu z nej najskôr vytlačíme), pridáme maslo vymiešané so žĺtkami a posekané údené mäso, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Nákypovú formu vymastíme maslom, posypeme strúhankou, naplníme a nákyp v rúre upečieme.