Tekvica zapekaná so zeleninou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 dlhá tekvica, 240 g cibule, 20 g slnečnicového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 500 g rajčiakov, petržlenová vňať, kôpor, 200 g baklažánov, soľ, mleté čierne korenie, 50 g postrúhaného tvrdého syra (parmezánu alebo ementálu), 4 listy hlávkového šalátu na ozdobenie.

Postup

Krok 1

Tekvicu ošúpeme a pri stopke odrežeme vršok. Nožom a lyžicou vyberieme semená. Keď je tekvica dlhá, odrežeme vršok aj spodnú časť. Tekvicu pokrájame na krúžky široké asi 4 cm. Uvaríme ich do mäkka (asi 7 - 10 minút) v osolenej vode. Necháme odkvapkať a uložíme ich do ohňovzdornej nádoby alebo na pekáč vymastený olejom. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na rozohriatom oleji. Pridáme cesnak rozotretý so soľou, popražíme, vložíme ošúpané rajčiaky pokrájané na kocky, petržlenovú vňať pokrájanú nadrobno, posekaný kôpor, ošúpané baklažány pokrájané na kocky, osolíme, okoreníme a všetko spolu dusíme 6 - 8 minút. Masou naplníme tekvicové krúžky, posypeme postrúhaným tvrdým syrom a dáme do horúcej rúry zapiecť. Na tanieri ozdobíme hlávkovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1038
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1039

Podobné recepty:
  • Baklažán na smotane

    Baklažán na smotane

  • Špenátová bomba

    Špenátová bomba

  • Kukuričné fašírky

    Kukuričné fašírky

kuk