Tekvica plnená mäsom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 menšia tekvica, 200 g bravčového a 200 g hovädzieho mäsa, 60 g ryže, 1 vajce, 30g masti, 40 g cibule, mleté čierne korenie, 40 g údenej slaniny, 1 bobkový list, 4 zrnká nového a 4 zrnká čierneho korenia, 250 g kyslej smotany, 20 g hladkej múky, soľ.

Postup

Krok 1

Tekvicu ošúpeme, pri stopke odrežeme vŕšok a dlhou lyžicou vyberieme vnútro. Mäso pokrájame a pomelieme, ryžu udusíme. Na masti speníme cibuľu, pridáme pomleté mäso a spolu udusíme. Vychladnuté mäso zmiešame s vajcom, ryžou, osolíme a okoreníme. Tekvicu naplníme, osolíme, obložíme plátkami údenej slaniny, pridáme bobkový list, korenie, podlejeme horúcou vodou a dáme do rúry zapiecť. Upečenú tekvicu zalejeme kyslou smotanou, ktorú sme rozmiešali s múkou a trocha povarili. Tekvicu podávame nakrájanú na hrubšie plátky spolu s omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 845
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

846

Podobné recepty:
  • Párky v zemiakovom ceste I

    Párky v zemiakovom ceste I

  • Cesnakové guľky

    Cesnakové guľky

  • Pečené zemiaky plnené krevetami

    Pečené zemiaky plnené krevetami

kuk