Tekvica plnená mäsom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 1 menšia tekvica, 200 g bravčového a 200 g hovädzieho mäsa, 60 g ryže, 1 vajce, 30g masti, 40 g cibule, mleté čierne korenie, 40 g údenej slaniny, 1 bobkový list, 4 zrnká nového a 4 zrnká čierneho korenia, 250 g kyslej smotany, 20 g hladkej múky, soľ.
Postup
Krok 1
Tekvicu ošúpeme, pri stopke odrežeme vŕšok a dlhou lyžicou vyberieme vnútro. Mäso pokrájame a pomelieme, ryžu udusíme. Na masti speníme cibuľu, pridáme pomleté mäso a spolu udusíme. Vychladnuté mäso zmiešame s vajcom, ryžou, osolíme a okoreníme. Tekvicu naplníme, osolíme, obložíme plátkami údenej slaniny, pridáme bobkový list, korenie, podlejeme horúcou vodou a dáme do rúry zapiecť. Upečenú tekvicu zalejeme kyslou smotanou, ktorú sme rozmiešali s múkou a trocha povarili. Tekvicu podávame nakrájanú na hrubšie plátky spolu s omáčkou.