Kvasené uhorky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g šalátových uhoriek, 30 g chleba alebo kôrky z chleba, 2 strúčiky cesnaku, 1 viazaničku kôpru, voda, soľ.

Postup

Krok 1

Z umytých uhoriek zrežeme oba konce, pozdĺžne ich nakrojíme a uložíme do pohára. Navrch dáme kôrku z chleba alebo chlieb opražený na suchej panvici pokrájaný na plátky. Zároveň pridáme roztlačený cesnak, kôpor a zalejeme vriacou osolenou vodou a necháme kvasiť prikryté na slnku alebo na teplom mieste asi 5 dní. Hotové, vhodné na konzumovanie uložíme do chladničky. Podľa možnosti na dno pohára vložíme listy viniča kôpor.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1821
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1822

Podobné recepty:
  • Šalát z nových zemiakov

    Šalát z nových zemiakov

  • Vlašský šalát

    Vlašský šalát

  • Šalát z kyslých rýb

    Šalát z kyslých rýb