Zemiakový šalát s fazuľkou a cviklou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g zemiakov, 90 g cibule, 200 g zelenej fazuľky, 100 g cvikly, 20 g slnečnicového oleja, 2 lyžice octu, 1 lyžica bieleho vína, mleté čierne korenie, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate, soľ.

Postup

Krok 1

Umytú a očistenú cviklu uvaríme do mäkka (1 až 2 hodiny). Fazuľku povaríme 10 minút. Oboje scedíme a necháme vychladnúť. Cviklu porežeme na hrubšie rezance, fazuľku na menšie kúsky a dáme do misy. Pridáme ošúpané a uvarené zemiaky pokrájané na plátky, cibuľu pokrájanú nadrobno a posekanú petržlenovú vňať a zalejeme nálevom z octu, oleja, vína, mletého čierneho korenia a soli. Opatrne premiešame, aby sme zemiaky a fazuľku nepolámali.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 549
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

550

Podobné recepty:
  • Racio šalát

    Racio šalát

  • Hroznový šalát

    Hroznový šalát

  • Cestoviny s baklažánom

    Cestoviny s baklažánom