Francúzsky zemiakový šalát II
2018-02-19- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty , Šaláty - prílohy
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Francúzsky zemiakový šalát
Ingrediencie
- 100 g zemiakov
- 100 g mrkvy
- 50 g zeleru
- 50 g nakladaných uhoriek
- 25 g sterilizovaného alebo čerstvého hrášku
- 150 g kyslých jabĺk
- 1 ks šťava z 1 citróna
- 1 lyžica octu
- 1 lyžica worcestra
- posekaná materina dúška a bazalka
- štipka cukru a soli
- čierne korenie
- 100 g majonézy alebo jogurtu
Postup
Krok 1
Zemiaky uvaríme v šupe, mrkvu a zeler osobitne v osolenej vode, prípadne aj čerstvý hrášok. Ošúpané zemiaky, mrkvu, zeler, uhorky a ja pokrájame na kocky, pridáme hrášok a zalejeme nálevom z vyššie uvedených surovín. Premiešame a necháme uležať. Namiesto majonézy môžeme použiť jogurt.