Mleté teľacie mäso v kapustových listoch

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g teľacieho mäsa, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, 1 vajce, 8 listov z bielej hlávkovej kapusty, 2 lyžice dia kečupu, 1 lyžica rastlinného oleja, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety).

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame a zomelieme spolu s cibuľou na mäsovom mlynčeku. Potom osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a drvenou rascou, pridáme vajce a všetko spolu dobre premiešame. Kapustové listy vložíme na niekoľko minút do vriacej vody, scedíme a hlúbovité časti naklepeme. Listy naplníme pripravenou zmesou, zvinieme, uložíme do ohňovzdornej misy, pokvapkáme dia kečupom a rastlinným olejom, podlejeme zeleninovým vývarom, prikryjeme a upečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia podľa potreby podlievame zeleninovým vývarom. Ako prílohu môžeme podávať šalát zo zelenej hlávkovej kapusty, vhodný k hlavnej živočíšnej skupine.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1131
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1132

Podobné recepty:
  • Balkánsky plameň

    Balkánsky plameň

  • Prekladané zemiaky s cuketou

    Prekladané zemiaky s cuketou

  • Baranie mäso na karí so zeleninou

    Baranie mäso na karí so zeleninou

kuk