Francúzske zemiaky II
2018-02-19- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Francúzske zemiaky. Sú veľmi chutné so šalátmi zo surovej zeleniny.
Ingrediencie
- 800 g zemiakov
- 3 ks vajcia uvarené natvrdo
- 100 g údeného mäsa alebo klobásy, prípadne salámy
- mleté čierne korenie
- 80 g masti
- 200 g kyslej smotany
- 1 ks vajce
- soľ
Postup
Krok 1
V šupe uvarené zemiaky ošúpeme a vychladnuté pokrájame na plátky. Vajcia uvarené natvrdo pokrájame na kolieska spolu s údeným mäsom alebo klobásou, prípadne salámou. Misu z ohňovzdorného skla vymastíme a ukladáme do nej striedavo vrstvu zemiakov, vrstvu pokrájaných vajec a údeniny, kým nezaplníme celú nádobu. Nakoniec pomastíme a okoreníme. Vajce rozmiešame so smotanou a nalejeme na zemiaky, polejeme zvyškom masti a upečieme v rozohriatej rúre. Sú veľmi chutné so šalátmi zo surovej zeleniny.