Jahňacie mäso na cesnaku so syrom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina , Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 400 g predného jahňacieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, rastlinný olej, 6 strúčikov cesnaku, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety), 100 g údeného syra.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na hrubé rezance, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji. Pridáme rozotretý cesnak, krátko opražíme, podlejeme zeleninovým vývarom a udusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, vydusíme na tuk a posypeme postrúhaným syrom. Podávame s rôznymi zeleninovými šalátmi alebo s dusenou zeleninou.