Polievka zo žeruchy

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g žeruchy, 50 g masla, 30 g hladkej múky, 1 a 1/4 l vývaru z kostí, mleté čierne korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Žeruchu umyjeme, odrežeme tvrdé stonky a popražíme za stáleho miešania na rozohriatej teflonovej panvici, ktorú sme potreli maslom. Opraženú žeruchu vložíme do hrnca a zalejeme vývarom. Na panvici si pripravíme z masla a múky svetlú zápražku, zalejeme vývarom a povaríme, druhou častou vývaru zalejeme žeruchu, všetko zmiešame a uvaríme. Nakoniec osolíme a okoreníme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 793
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

794

Podobné recepty:
  • Pórová polievka s vajcom

    Pórová polievka s vajcom

  • Polievka z rybacích hláv

    Polievka z rybacích hláv

  • Minestrone

    Minestrone

kuk