Polievka zo žeruchy

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g žeruchy, 50 g masla, 30 g hladkej múky, 1 a 1/4 l vývaru z kostí, mleté čierne korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Žeruchu umyjeme, odrežeme tvrdé stonky a popražíme za stáleho miešania na rozohriatej teflonovej panvici, ktorú sme potreli maslom. Opraženú žeruchu vložíme do hrnca a zalejeme vývarom. Na panvici si pripravíme z masla a múky svetlú zápražku, zalejeme vývarom a povaríme, druhou častou vývaru zalejeme žeruchu, všetko zmiešame a uvaríme. Nakoniec osolíme a okoreníme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 844
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

845

Podobné recepty:
  • Krémová polievka z póru s krutónkami

    Krémová polievka z póru s krutónkami

  • Šalátová polievka

    Šalátová polievka

  • Drožďové knedličky s tofu do polievok

    Drožďové knedličky s tofu do polievok

kuk