Pečené jahňacie mäso v zelenine

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g jahňacieho mäsa zo stehna, rastlinný olej, soľ, 4 mrkvy, 1 zeleninová paprika, 4 rajčiaky, celé čierne korenie, 4 strúčiky cesnaku, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety).

Postup

Krok 1

Očistené a umyté jahňacie mäso odblaníme, vložíme do rozohriateho rastlinného oleja a opražíme zo všetkých strán. Opražené mäso osolíme, pridáme očistenú a pokrájanú mrkvu, zeleninovú papriku bez jadrovníkov, ktorú sme pokrájali na rezance, a olúpané pokrájané rajčiaky. Okoreníme celým čiernym korením a dochutíme rozotretým cesnakom. Podlejeme zeleninovým vývarom a prikryté udusíme vo vyhriatej rúre do mäkka. Mäkké mäso odkryjeme a necháme zapiecť. Ako prílohu môžeme podávať dusenú zeleninu alebo zeleninové šaláty. Závisí to od chuti a vhodnosti kombinácie k hlavnej živočíšnej skupine.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1125
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1126

Podobné recepty:
  • Králičia polievka

    Králičia polievka

  • Bravčové koleno mňam

    Bravčové koleno mňam

  • Jahňacie mäso na turecký spôsob

    Jahňacie mäso na turecký spôsob

kuk