Pečené jahňacie mäso v zelenine
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina , Baranie, jahňacie mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 600 g jahňacieho mäsa zo stehna, rastlinný olej, soľ, 4 mrkvy, 1 zeleninová paprika, 4 rajčiaky, celé čierne korenie, 4 strúčiky cesnaku, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety).
Postup
Krok 1
Očistené a umyté jahňacie mäso odblaníme, vložíme do rozohriateho rastlinného oleja a opražíme zo všetkých strán. Opražené mäso osolíme, pridáme očistenú a pokrájanú mrkvu, zeleninovú papriku bez jadrovníkov, ktorú sme pokrájali na rezance, a olúpané pokrájané rajčiaky. Okoreníme celým čiernym korením a dochutíme rozotretým cesnakom. Podlejeme zeleninovým vývarom a prikryté udusíme vo vyhriatej rúre do mäkka. Mäkké mäso odkryjeme a necháme zapiecť. Ako prílohu môžeme podávať dusenú zeleninu alebo zeleninové šaláty. Závisí to od chuti a vhodnosti kombinácie k hlavnej živočíšnej skupine.