Budapeštiansky zeleninový šalát

2016-03-10

Popis

Hubový šalát v kombinácii s hlávkovým šalátom a zeleninou vo sviežom náleve. Konzumujeme s cereálnym pečivom alebo hriankou.

Ingrediencie

  • 200 g 200 g húb (šampiňónov, hlivy ustricovej, dubákov)
  • 30 g 30 g slnečnicového oleja
  • 150 g 150 g rajčiakov
  • 100 g 100 g zelenej papriky
  • 100 g 100 g šalátových uhoriek
  • 100 g 100 g nakladanej špargle
  • 1 lyžica 1 lyžica octu
  • šťava z 1 citróna
  • mleté čierne korenie
  • estragón
  • soľ
  • 100 g 100 g hlávkového šalátu na ozdobenie

Postup

Krok 1

Očistené a umyté huby pokrájame na plátky, vložíme do rozohriatej teflonovej panvice s lyžicou oleja a za stáleho miešania dobre popražíme.

Krok 2

Umyté rajčiaky rozštvrtíme, z papriky odstránime semená a pokrájame na pásiky. Uhorky pokrájame na plátky. Špargľu opatrne vyberieme z konzervy, keď je mladá a mäkká použijeme ju celú rozkrojenú napoly alebo použijeme len hlavičky.

Krok 3

Všetko zmiešame a zalejeme nálevom z octu, citrónovej šťavy a 2 lyžíc oleja, osolíme a okoreníme. Uložíme na sklenenú misu, na dno ktorej položíme listy hlávkového šalátu tak, aby vyčnievali nielen nad okraj misy, ale aj pomedzi rozložený šalát. Necháme uležať.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1926
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1927

Podobné recepty:
  • Cviklový šalát s jogurtom

    Cviklový šalát s jogurtom

  • Šalát zo zvyškov mäsa s chrenom

    Šalát zo zvyškov mäsa s chrenom

  • Pikantný hubový šalát

    Pikantný hubový šalát

kuk