Budapeštiansky zeleninový šalát
2016-03-10- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty , Cudzokrajná kuchyňa , Maďarská kuchyňa
Popis
Hubový šalát v kombinácii s hlávkovým šalátom a zeleninou vo sviežom náleve. Konzumujeme s cereálnym pečivom alebo hriankou.
Ingrediencie
- 200 g 200 g húb (šampiňónov, hlivy ustricovej, dubákov)
- 30 g 30 g slnečnicového oleja
- 150 g 150 g rajčiakov
- 100 g 100 g zelenej papriky
- 100 g 100 g šalátových uhoriek
- 100 g 100 g nakladanej špargle
- 1 lyžica 1 lyžica octu
- šťava z 1 citróna
- mleté čierne korenie
- estragón
- soľ
- 100 g 100 g hlávkového šalátu na ozdobenie
Postup
Krok 1
Očistené a umyté huby pokrájame na plátky, vložíme do rozohriatej teflonovej panvice s lyžicou oleja a za stáleho miešania dobre popražíme.
Krok 2
Umyté rajčiaky rozštvrtíme, z papriky odstránime semená a pokrájame na pásiky. Uhorky pokrájame na plátky. Špargľu opatrne vyberieme z konzervy, keď je mladá a mäkká použijeme ju celú rozkrojenú napoly alebo použijeme len hlavičky.
Krok 3
Všetko zmiešame a zalejeme nálevom z octu, citrónovej šťavy a 2 lyžíc oleja, osolíme a okoreníme. Uložíme na sklenenú misu, na dno ktorej položíme listy hlávkového šalátu tak, aby vyčnievali nielen nad okraj misy, ale aj pomedzi rozložený šalát. Necháme uležať.