Orientálna zelenina k bifteku

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 stopkové zelery, 2 fenikle, 2 cukiny, 100 g šalátových uhoriek, 150 g rajčiakov, 100 g červenej papriky, mleté čierne korenie, 80 g cibule, 10 g slnečnicového oleja, 1/2 kocky masoxu, 1 lyžička masla, voda, soľ, 50 g uvarených kukuričných zŕn na ozdobenie.

Postup

Krok 1

Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame. Stopkový zeler a fenikel na veľké kusy, tekvičky a uhorky na tenké plátky. Z papriky odrežeme vŕšok so stopkou a vyrežeme semenicu. Všetku zeleninu uložíme opatrne bez premiešania do kastróla, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, olej a zalejeme pohárom vody, v ktorej sme predtým rozpustili polovicu kocky masoxu. Osolíme a prikryté dusíme pol hodiny pri miernej teplote. Medzitým zaguľatenú časť rajčiakov narežeme vo forme kríža, osolíme, do otvoru dáme štipku masla a rajčiaky pri občasnom potretí maslom grilujeme. Namiesto grilovania ich môžeme vložiť na 3 - 5 minút do horúcej rúry. Súčasne zohrejeme v rúre zrnká kukurice. Mäkkú udusenú zeleninu poukladáme na oválnu porcelánovú misu tak, že vytvárame kôpky z každého druhu zeleniny. Na konce misy dáme pripravené rajčiaky, do stredu papriku naplnenú kukuricou a okolo uložíme pokrájané tekvičky, po stranách rajčiakov kúsky stopkového zeleru a fenikla. Nakoniec posypeme mletým čiernym korením. Túto exotickú misu z netradičných druhov podávame s biftekmi. Nebude chybou, keď niektorý druh zeleniny nahradíme inou zeleninou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1354
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1355

Podobné recepty:
  • Špenátové knedle s parmezánom

    Špenátové knedle s parmezánom

  • Syrový šalát s orechmi

    Syrový šalát s orechmi

  • Hlávkový šalát s reďkovkami

    Hlávkový šalát s reďkovkami

kuk