Biftek s rokfortom

2015-12-06
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 40 min.

Popis

Biftek s pikantným krémom a syrom.

Ingrediencie

  • 600 g odležanej sviečkovice
  • 30 g oleja
  • trochu mleté čierne korenie
  • trochu soľ
  • 100 g rokfortu
  • 1 strúčik strúčik cesnaku
  • 2 lyžica lyžice vodky.

Postup

Krok 1

Dobre odležanú sviečkovicu pokrájame na hrubšie rezne, ktoré rúčkou noža mierne naklepeme, dôkladne odblaníme, okraje narežeme, celé potrieme olejom a posypeme mletým čiernym korením. Necháme niekoľko hodín stáť. Potom prudko z oboch strán opečieme na oleji. Pred dopečením osolíme. Pri rozkrojení má byť upečené mäso ešte ružové, ale už mäkké. Bifteky potrieme pikantným krémom, ktorý pripravíme tesne pred podávaním tak, že vidličkou zmiešame roztlačený syr, ku ktorému sme pridali maslo a vodku spolu s roztlačeným cesnakom. Všetko dobre vymiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 883
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

884

Podobné recepty:
  • Grilovaný biftek s vajíčkom

    Grilovaný biftek s vajíčkom

  • Hovädzia sviečková so zelerovou remuládou

    Hovädzia sviečková so zelerovou remuládou

  • Lasagne s mletým mäsom

    Lasagne s mletým mäsom

kuk