Sedliacka mäsová roláda (vtáci z bôčiku)
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
Ingrediencie
- Chudý bôčik, horčicu, soľ, mleté čierne korenie, worcesterskú omáčku. Na plnku kyslú kapustu, cibuľu, údenú slaninu, rajčiny.
Postup
Krok 1
Bôčik nakrájame na plátky, ktoré naklepeme, potrieme horčicou, osolíme, okoreníme, pokvapkáme worcesterskou omáčkou. Plnku pripravíme z kapusty, ktorú ešte pokrájame, opečieme na cibuľke so slaninkou a pridáme čerstvé rajčiny. Plnku poukladáme na plátky z bôčika, ktoré zvinieme a zapečieme v rúre do mäkka. Pred dopečením môžeme podliať bielym vínom. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu.