Rajčiaky plnené mäsom a zeleninovým šalátom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 750 g rajčiakov (8 väčších rajčiakov), 200 g pečeného alebo duseného hovädzieho mäsa, 300 g sladkokyslých uhoriek, 200 g uvarených zemiakov, 50 g majonézy, 1 lyžica rajčiakového pretlaku, 10 g slnečnicového oleja, 1 lyžica hrozienok, štipka škorice a zázvoru, 1 strúčik cesnaku, šťava z 1 citróna, soľ.

Postup

Krok 1

Rajčiaky umyjeme, odrežeme vŕšky vo forme čiapočky a lyžičkou vyberieme ich vnútro. Vybratú dužinu zmiešame s mäsom pokrájaným nadrobno, s pokrájanými zemiakmi a uhorkami, pridáme majonézu vymiešanú s rajčiakovým pretlakom a olejom, hrozienka sparené vopred horúcou vodou, koreniny, cesnak roztlačený so soľou ako aj citrónovú šťavu. Všetko dôkladne premiešame, naplníme rajčiaky, priložíme čiapočku a necháme v chladničke uležať. Podávame s chlebom. Vhodné ako predjedlo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 439
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

440

Podobné recepty:
  • Lečo s praženicou

    Lečo s praženicou

  • Špargľa v teľacom plátku

    Špargľa v teľacom plátku

  • Cuketové placky plnené mäsom

    Cuketové placky plnené mäsom