Zapekaná francúzska cibuľová polievka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 3 cibule, 2 polievkové lyžice oleja, 1 polievkovú lyžicu masla, 1 čajovú lyžičku hladkej múky, 1 kocku zeleninového vývaru, 1 dl bieleho suchého vína, pár kvapiek polievkového korenia, 3 rožky alebo menšiu bagetu, 150 g tvrdého syra, najlepšie ementál, soľ, mleté čierne korenie, olej na opečenie pečiva, brandy na flambovanie.

Postup

Krok 1

Cibuľu ošúpeme, nakrájame, opražíme na masle a oleji, primiešame múku, zapražíme, zalejeme 1, 5 litrom vody. Do vriacej vody dáme kocku vývaru, víno, polievkové korenie, mleté čierne korenie a prikryté varíme na minime aspoň pätnásť minút. Syr nastrúhame, rožky nakrájame na plátky a na troche oleja opečieme z oboch strán. Polievku podľa potreby dochutíme. Do veľkej polievkovej misy z varného skla alebo do štyroch šálok na polievku striedavo uložíme opečené plátky a syr, trochu syra odložíme bokom. Zalejeme horúcou polievkou, posypeme zvyškom strúhaného syra a vložíme zapiecť do rúry. Prilejeme brandy a zapálime. Ak čakáme hostí, polievku môžeme uvariť o deň skôr a odložiť ju do chladničky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 823
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

824

Podobné recepty:
  • Polievka z ovsených vločiek

    Polievka z ovsených vločiek

  • Hrachová polievka krémová

    Hrachová polievka krémová

  • Francúzska ryža

    Francúzska ryža