Varené hovädzie mäso so zeleninou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g hovädzieho mäsa, soľ, 1 cibuľa, 3 zrnká čierneho korenia, 1 klinček, 2 mrkvy, 1/2 zeleru, 2 mladé póry, 1 malý karfiol.

Postup

Krok 1

Mäso umyjeme, v celku vložíme do studenej osolenej vody a varíme 1 hodinu. Potom pridáme očistenú cibuľu, celé čierne korenie, klinček, očistenú a pokrájanú mrkvu, zeler a mladé póry. Neskôr pridáme očistený na ružičky rozobratý karfiol a uvaríme do mäkka. Mäkké mäso, vyberieme na misu, pokrájame na plátky a obložíme varenou zeleninou. Takto pripravené mäso môžeme podávať aj s rôznymi omáčkami, varenými i nevarenými, pričom nesmieme nikdy zabúdať na vhodnosť kombinácie s hlavnou živočíšnou skupinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 958
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

959

Podobné recepty:
  • Dvojitý biftek - Chateaubriand

    Dvojitý biftek - Chateaubriand

  • Prekladané zemiaky s dusenou kyslou kapustou

    Prekladané zemiaky s dusenou kyslou kapustou

  • Staročeské fašírky

    Staročeské fašírky

kuk