Karfiol plnený mletým mäsom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g mletého bravčového pliecka, 1 karfiol, 2 rohlíky, 1 cibuľu, soľ, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, 50 g masla, horčicu, 1 vrecúško syrovej omáčky v prášku.

Postup

Krok 1

Mäso pomelieme spolu s namočeným a vytlačeným pečivom, zmiešame s nadrobno pokrájanou cibuľou, petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Karfiol uvaríme do polomäkka v slanej vode. Karfiol položíme do zapekacej misky a medzi jednotlivé ružice opatrne pozatláčame mäsovú zmes. Poukladáme naň kúsky masla podlejeme vodou a pečieme asi 45 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Karfiol opatrne vyberieme a vývar rozmiešame so syrovou omáčkou a horčicou podľa chuti. Karfiol nakrájame na porcie, ktoré prelejeme omáčkou a posypeme petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 900
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

901

Podobné recepty:
  • Smotanové zemiaky z mäsom

    Smotanové zemiaky z mäsom

  • Kelové karbonátky

    Kelové karbonátky

  • Plnená kapusta

    Plnená kapusta