Karfiol plnený mletým mäsom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g mletého bravčového pliecka, 1 karfiol, 2 rohlíky, 1 cibuľu, soľ, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, 50 g masla, horčicu, 1 vrecúško syrovej omáčky v prášku.

Postup

Krok 1

Mäso pomelieme spolu s namočeným a vytlačeným pečivom, zmiešame s nadrobno pokrájanou cibuľou, petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Karfiol uvaríme do polomäkka v slanej vode. Karfiol položíme do zapekacej misky a medzi jednotlivé ružice opatrne pozatláčame mäsovú zmes. Poukladáme naň kúsky masla podlejeme vodou a pečieme asi 45 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Karfiol opatrne vyberieme a vývar rozmiešame so syrovou omáčkou a horčicou podľa chuti. Karfiol nakrájame na porcie, ktoré prelejeme omáčkou a posypeme petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 789
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

790

Podobné recepty:
  • Pečené zemiaky so šunkou

    Pečené zemiaky so šunkou

  • Plnený kel

    Plnený kel

  • Mexická fazuľa

    Mexická fazuľa