Plnené hovädzie mäso

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g hovädzieho mäsa na roládu, soľ, mleté čierne korenie, rastlinný olej, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety), 1 lyžica rajčiakového pretlaku. Plnka: 2 lyžice rastlinného oleja, 1 cibuľa, 100 g šampiňónov, 50 g mrkvy, 50 g vylúpaného zeleného hrášku, soľ.

Postup

Krok 1

Mäso rozkrojíme na väčší plát, ktorý naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, natrieme plnkou, zvinieme, previažeme hrubou niťou a opražíme v rozohriatom oleji zo všetkých strán. Potom podlejeme zeleninovým vývarom a upečieme. Pečieme najprv prikryté, pred dopečením odkryjeme. Počas pečenia mäso polievame vlastnou šťavou. Keď je mäso mäkké, šťavu ochutíme rajčiakovým pretlakom. Plnka: Na oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pokrájané šampiňóny, očistenú a pokrájanú mrkvu, vylúpaný hrášok a všetko spolu udusíme do mäkka. Nakoniec osolíme a necháme vychladnú(. Takto pripravené hovädzie mäso podávame s čerstvou zeleninou alebo s dusenou zeleninou. Môžeme ho však servírovať aj s rôznymi nevarenými omáčkami alebo zeleninovými šalátmi. Pri prílohách vždy dbáme na vhodnosť kombinácie s hlavnou živočíšnou skupinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1426
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1427

Podobné recepty:
  • Steak podľa Hestona Blumenthala

    Steak podľa Hestona Blumenthala

  • Hubové rizoto I

    Hubové rizoto I

  • Jahňacie stehno na spôsob pekárky

    Jahňacie stehno na spôsob pekárky

kuk