Pikantný šalát Peking
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty , Cudzokrajná kuchyňa , Čínska kuchyňa
Ingrediencie
- 1/2 hlávky kapusty, 200 g šampiňónov, 1 červenú papriku, 1 zelenú papriku, 1 pór, 1 mrkvu, pažítku. Nálev: 3 lyžice oleja, 1 lyžicu vínneho octu, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky glutasolu.
Postup
Krok 1
Kapustu nakrájame na rezančeky, vložíme na 1 minútu do vriacej osolenej vody. Kapustu scedíme a prepláchneme studenou vodou. Odkvapkanú vložíme do misy. Šampiňóny nakrájame na plátky, osolíme ich a na horúcom oleji smažíme asi 5 minút. Môžeme pridať aj štipku drvenej rasce. Šampiňóny vmiešame do kapusty, pridáme na rezance pokrájané papriky, pór a najemno postrúhanú mrkvu. Premiešame, zalejeme nálevom z octu, soli a glutasolu do ktorého môžeme primiešať trochu kayejenského korenia, alebo naopak, zjemniť citrónovou šťavou a vodou. Posypeme najemno pokrájanou pažítkou.