Poľské pirohy
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Iné , Cestoviny, pizza
Ingrediencie
- Na rezancové cesto: múku, vodu, vajce, soľ. Náplň I: kapustu, huby, cibuľu. Náplň II: mleté hovädzie a bravčové mäso, soľ, mleté čierne korenie, cibuľu. Náplň III: Tvaroh, cibuľu, uvarené zemiaky, olej. Slaninku na ozdobenie.
Postup
Krok 1
Z múky, vajca, soli a vody vymiesime cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 2 až 3 mm. Z cesta vykrajujem kolieska. Naplníme rôznymi náplňami. Náplň I: kapustu osmažíme s cibuľkou a hubami. Náplň II: mäso osmažíme s cibuľkou, osolíme a okoreníme. Náplň III: tvaroh zmiešame s pokrájanou cibuľkou a uvarenými zemiakmi. Pirohy uzatvoríme a varíme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, varíme ešte 7 minút. Porcie prelejeme slaninkou pokrájané na malé kocky a osmaženou do ružova.