Plnené bravčové stehno

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g bravčového stehna, soľ, mleté čierne korenie, 2,5 l vývaru z kostí, koreňovej zeleniny a cibule, 100 g masti alebo oleja na opečenie. Plnka: 2 žemle, 1 vajce, 50 g masla, 1 dl mlieka, soľ, mleté čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Bravčové stehno upravíme na plát hrubý 1 až 1,5 cm (rozrezaním a naklepaním), osolíme, okoreníme, navrstvíme naň plnku a zvinieme. Naplnené mäso zabalíme do obrúska, previažeme na koncoch aj v strede a varíme vo vývare asi 1 hodinu. Uvarené mäso vyberieme, rozbalíme, znovu zabalíme do obrúska a pergamenového papiera a necháme stuhnúť. Nakoniec mäso rozbalíme, prudko opečieme na tuku a necháme vychladnúť, najlepšie do druhého dňa. Roládu nakrájame na plátky. Plnka: žemle pokrájame na kocky a pokropíme mliekom. Maslo vymiešame s maslo, pridáme k žemľovým kockám, ochutíme mletým čiernym korením a pokrájanou petržlenovou vňaťou, osolíme a zľahka premiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 611
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

612

Podobné recepty:
  • Bravčová pečeň s jablkami

    Bravčová pečeň s jablkami

  • Pomaly pečené rebierka s teplým zemiakovým šalátom

    Pomaly pečené rebierka s teplým zemiakovým šalátom

  • Bravčové rezne so zemiakmi a syrom feta

    Bravčové rezne so zemiakmi a syrom feta