Deutsche habaďúra (uhorkový prívarok)
2016-04-29- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé , Z pekáča Jula Viršíka , 2000
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 5 min.
- Celkový čas : 35 min.
Popis
Uhorkový prívarok na víne najlepšie chutí ku fašírkam,
Ingrediencie
- 2 ks šalátové uhorky
- 2 lyžica cukru
- 1 lyžica masla
- 2 dl bieleho vína
- 1 kelímok smotany
- 1 lyžica nadrobno pokrájaného kôpru
Postup
Krok 1
Uhorky ošúpeme, odstránime jadierka, pokrájame na veľmi malé kúsky, preložíme ich do utierky, posolíme a necháme asi 30 minút odstáť, aby stiekli zo šťavy.
Krok 2
Z cukru pripravíme karamel do ktorého pridáme maslo, uhorky, podusíme asi 3 minúty, zalejeme ich vínom, rozmiešame, pridáme smotanu. Po krátkom povarení odstavíme a pridáme nadrobno pokrájaný kôpor.