Bravčové srdce na víne

2015-12-16

Ingrediencie

  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 50 g masti
  • trochu cukor
  • trochu voda
  • trochu soľ
  • trochu mleté čierne korenie
  • 1 ks bobkový list
  • 500 g bravčového srdca
  • 50 g múky
  • trochu voda
  • 1 dl vína.

Postup

Krok 1

Zeleninu pokrájame na kolieska a spolu s posekanou cibuľou opražíme na rozpálenej masti. Pridáme trošku cukru, ktorý upražíme na karamel, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pridáme bobkový list. Na to položíme pokrájané srdce, ktoré za stáleho podlievania vodou udusíme do mäkka. Mäkké srdce vyberieme, šťavu zahustíme múkou rozhabarkovanou v 2 dl vody a necháme dobre povariť. Pridáme víno, pretrieme cez sito a nalejeme na pokrájané srdce. Podávame s varenými zemiakmi a šalátom z červenej repy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 406
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

407

kuk