Bravčové srdce na víne
2015-12-16- komentárov
- Kategórie:
Ingrediencie
- 100 g koreňovej zeleniny
- 1 ks väčšia cibuľa
- 50 g masti
- trochu cukor
- trochu voda
- trochu soľ
- trochu mleté čierne korenie
- 1 ks bobkový list
- 500 g bravčového srdca
- 50 g múky
- trochu voda
- 1 dl vína.
Postup
Krok 1
Zeleninu pokrájame na kolieska a spolu s posekanou cibuľou opražíme na rozpálenej masti. Pridáme trošku cukru, ktorý upražíme na karamel, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pridáme bobkový list. Na to položíme pokrájané srdce, ktoré za stáleho podlievania vodou udusíme do mäkka. Mäkké srdce vyberieme, šťavu zahustíme múkou rozhabarkovanou v 2 dl vody a necháme dobre povariť. Pridáme víno, pretrieme cez sito a nalejeme na pokrájané srdce. Podávame s varenými zemiakmi a šalátom z červenej repy.