Bravčové rezne v cestíčku
2015-12-16- komentárov
- Kategórie:
Ingrediencie
- 400 -500 g bravčového mäsa zo stehna
- 1 ks konzerva sardelových očiek
- trochu soľ
- trochu mleté čierne korenie
- 3 lyžica hladkej múky
- 1 ks vajce
- 1 dl piva
- trochu olej
- trochu soľ
- 1 ks citrón
- trochu zelená petržlenová vňať.
Postup
Krok 1
Mäso umyjeme a nakrájame na menšie, hrubšie rezy. V strede urobíme otvory, ktoré vyplníme sardelovými očkami. Rezne osolíme a okoreníme. Z múky, vajca a piva urobíme cestíčko, ktoré podľa potreby osolíme a obalíme ním rezne. Potom ich na horúcom oleji vyprážame asi 10 minút. Vypražené rezne dáme na misu, ozdobíme sardelovými očkami a kolieskami citróna, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi, hlávkovým šalátom alebo kečupom.