Bojarské bliny (ZSSR)

2015-12-10
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 10 min.
  • Celkový čas : 40 min.

Popis

Chutné lievance so smotanou.

Ingrediencie

  • 100 g hladkej múky
  • 200 g hrubej múky
  • 20 g vykysnutého droždia
  • trochu cukor
  • 2 pohár vlažného mlieka
  • 3 ks vajcia
  • trochu maslo
  • trochu kyslá smotana.

Postup

Krok 1

Z hladkej a hrubej múky, z vykysnutého kvásku a lyžice cukru spravíme cesto. Dobre vykysnuté cesto premiešame s vlažným mliekom, vajciami a necháme znova vykysnúť. Potom pečieme na rozpálenom masle po oboch stranách malé lievančeky, ktoré po vypečení potrieme maslom a podávame teplé s hustou kyslou smotanou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 456
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

457

kuk