Mäso na údenie

2015-09-29

Ingrediencie

  • Mäso, soľ. Na nálev potrebujeme: 10 l vody, 200 g soli, 2 až 3 veľké cibule (rozštvrtené), celé čierne korenie, rascu, borievky (15 zrniek), 8 až 10 ks borievok, 2 hlavičky cesnaku.

Postup

Krok 1

Mäso nasolíme a 7 až 10 dní pretáčame každý druhý deň. Zo surovín uvaríme nálev (varíme asi 1 hodinu). Nálev necháme vychladnúť a zalejeme nim mäso. Mäso v náleve prekladáme každý druhý až tretí deň. Takto marinujeme asi 3 týždne. Dobre zaúdime.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 970
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

971

Podobné recepty:
  • Rezne zapekané s hubami a šunkou

    Rezne zapekané s hubami a šunkou

  • Bravčové škorce s pivom

    Bravčové škorce s pivom

  • Guľky z mletého mäsa

    Guľky z mletého mäsa

kuk