Bravčové na jablkách

2015-12-15

Ingrediencie

  • 600 g bravčového stehna
  • 1-2 strúčik cesnaku
  • 2 ks väčšie cibule
  • 2-3 ks väčšie jablká
  • 60 g masti
  • 1 lyžička karí korenia
  • trochu mleté čierne korenie
  • trochu soľ
  • 1/8 l sladkej smotany
  • 2-3 lyžička maizeny.

Postup

Krok 1

Mäso umyjeme, pokrájame na malé kocky, cesnak rozotrieme, cibuľu posekáme nadrobno. Jablká olúpeme, rozštvrtíme, pokrájame na hrubo. Na rajnici rozpustíme maslo, mäso na ňom opečieme do hneda, pridáme cibuľu, cesnak a jablká. Ochutíme karí korením, mletým čiernym korením a soľou. Prikryté dusíme za občasného podlievania asi 40 až 45 minút. Smotanu rozmiešame s maizenou a pred dohotovením vmiešame do mäsa. Necháme chvíľu povariť. Podávame s dusenou ryžou a šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 358
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

359

kuk