Bravčové na jablkách
2015-12-15- komentárov
- Kategórie:
Ingrediencie
- 600 g bravčového stehna
- 1-2 strúčik cesnaku
- 2 ks väčšie cibule
- 2-3 ks väčšie jablká
- 60 g masti
- 1 lyžička karí korenia
- trochu mleté čierne korenie
- trochu soľ
- 1/8 l sladkej smotany
- 2-3 lyžička maizeny.
Postup
Krok 1
Mäso umyjeme, pokrájame na malé kocky, cesnak rozotrieme, cibuľu posekáme nadrobno. Jablká olúpeme, rozštvrtíme, pokrájame na hrubo. Na rajnici rozpustíme maslo, mäso na ňom opečieme do hneda, pridáme cibuľu, cesnak a jablká. Ochutíme karí korením, mletým čiernym korením a soľou. Prikryté dusíme za občasného podlievania asi 40 až 45 minút. Smotanu rozmiešame s maizenou a pred dohotovením vmiešame do mäsa. Necháme chvíľu povariť. Podávame s dusenou ryžou a šalátom.