Nákyp s marhuľami

2015-09-29

Ingrediencie

  • Tri štvrtiny litra mlieka, 175 g krupice, 1 citrón, 4 vajíčka, 50 g masla alebo rastlinného tuku, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, pol kg marhúľ, alebo 1 pohár kompótu, 50 g mandlí, tuk na vymazanie formy, soľ.

Postup

Krok 1

Mlieko prevaríme so štipkou soli. Potom tenkým pramienkom prisypávame krupicu a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Žĺtky a bielky oddelíme. Vymiešame žĺtky s 2 lyžicami práškového cukru, vanilkovým cukrom, maslom a strúhanou citrónovou kôrou z polovice citrónu. Potom pridáme vychladnutú krupicovú kašu a podľa chuti ešte citrónovú šťavu. Z bielkov ušľaháme pevný sneh, ktorý opatrne zamiešame do krupicového cesta. Marhule necháme odkvapkať na sitku. Plech vymažeme silnejšie tukom a vysypeme jemnou strúhankou. Na dno poukladáme polovičky marhúľ a zalejeme krupicovým cestom. Dobre uhladíme a navrch poukladáme ostatné marhule. Pečieme asi 30 minút. Hotový nákyp necháme vychladnúť. Mandle sparíme a olúpeme a nadrobno nakrájame. Zo zostávajúcich bielkov ušľaháme sneh, pridáme cukor a mandle. Nákyp ozdobíme snehom a dáme ešte krátko zapiecť do zlatohneda.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 690
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

691

Podobné recepty:
  • Čokoládová roláda II

    Čokoládová roláda II

  • Ovocný koláč so želatínou

    Ovocný koláč so želatínou

  • Mandľovo-mrkvový koláč

    Mandľovo-mrkvový koláč