Rumsteak
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Pečené a grilované mäso , Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina
Ingrediencie
- 1 kg roštenky, 6 lyžíc oleja, 1 lyžicu horčice, 1 lyžicu nahrubo pomletého čierneho korenia, 1 lyžicu nahrubo pomletého nového korenia, soľ, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi.
Postup
Krok 1
Mäso posolíme, potrieme horčicou, posypeme čiernym a novým korením a všetko poriadne vtrieme do mäsa. Mäso necháme stáť asi 2 hodiny. Mäso krátko opečieme na horúcom oleji zo všetkých strán. Mäso preložíme na pekáč aj s olejom, prikryjeme a pečieme pri teplote 230 stupňov Celzia asi 30 minút. Počas pečenia mäso obraciame a podľa potreby podlievame vodou. Po upečení pekáč vyberieme z rúry a prikryté mäso necháme odležať asi 15 minút. Mäso krájame na veľmi tenké plátky. Podávame s rôzne pripravenou zeleninou.