Orechový zákusok II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 150 g masla na plnku, 200 g masla, 200 g práškového cukor 200 g práškového cukru, 2 vajcia, 50 g kakaa, pol prášku do pečiva, 200 g hrozienok, 300 g hladkej múky, 200 g orechov, 4 lyžice rumu, 4 lyžice džemu, čokoládovú polevu.
Postup
Krok 1
Vymiešame maslo, vajcia a cukor. Potom spojíme s múkou, práškom do pečiva. Cesto upečieme na plechu vyloženým mastným papierom. Po vychladnutí odrežeme z plátu po dĺžke tretinu, zvyšok rozmrvíme. Maslo určené do plnky vymiešame s cukrom, džemom a rumom a pridáme hrozienka, rozmrvené cesto a orechy, nahrubo potlčené v igelitovom vrecku. Dôkladne zmiešame. Plát koláča potrieme džemom, uložíme naň plnku a mokrými rukávmi vyformujeme do polovičného valca. Oblejeme čokoládovou polevou a v chlade necháme stuhnúť. Ozdobíme šľahačkou.