Jablková žemľovka I

2015-09-29

Ingrediencie

  • 30 g masla, 15O g práškového cukru, 5 vajec, citrónová kôra, 8 rožkov, 5 dl mlieka, 700 g jabĺk, mletá škorica, 40 g hrozienok.

Postup

Krok 1

Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami, pridáme postrúhanú kôru z citróna. Rožky pokrájame na kolieska a polejeme ich mliekom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, rožky a sneh pridáme k maslu a spolu zľahka premiešame. Formu vymažeme maslom, vložíme polovicu rožkov, posypeme postrúhanými jablkami, posypeme škoricou a hrozienkami. Pridáme druhú polovicu rožkov, vo forme urovnáme a dáme do teplej rúry zapiecť do zlatista.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1522
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1523

Podobné recepty:
  • Vyprážaný syr II

    Vyprážaný syr II

  • Zeleninový tanier plný farieb

    Zeleninový tanier plný farieb

  • Syrovo zemiakový koláč s pórom

    Syrovo zemiakový koláč s pórom

kuk