Kaštieľske makaróny

2015-09-29

Ingrediencie

  • 100 g cibuliek, 3 lyžice oleja, 300 g teľacej pečene, 1 lyžicu rajčiakového pretlaku, mleté čierne korenie, soľ, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi, 30 g masla, 400 g makarónov, 100 g strúhanky, 60 g postrúhaného syra, 100 g práškového cukru, 1 lyžicu škorice, muškátový oriešok.

Postup

Krok 1

Cibuľu a pečeň nakrájame nadrobno. Na zohriatom oleji osmažíme cibuľu, pridáme pečeň, premiešame, osolíme a okoreníme. Pridáme rajčiakový pretlak a pri podlievaní vodou dusíme asi 15 minút. Pre koncom pridáme zeleninovú koreniacu zmes a maslo. Vo vode uvaríme makaróny a scedíme ich. Osobitne vymiešame strúhanku, syr, cukor, škoricu a postrúhaný muškátový oriešok. Do ohňovzdornej nádoby vložíme uvarené makaróny, vrstvu zmesi so strúhankou a prelejeme časťou omáčky z pečene. Tieto tri vrstvy zopakujeme tak, aby navrchu bola omáčka z pečene. Prikryté krátko prehrejeme. Podávame ako teplé predjedlo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1549
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1550

Podobné recepty:
  • Teľací rezeň plnený hydinovou paštétou

    Teľací rezeň plnený hydinovou paštétou

  • Jablkovo hrozienková nátierka

    Jablkovo hrozienková nátierka

  • Desiatová nátierka

    Desiatová nátierka