Kugelis na litovský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1000 g zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, 10 g bravčovej masti. Príloha: 60 g údenej slaniny, 80 g cibule, 1/2 dl smotany 12 %.

Postup

Krok 1

Surové zemiaky postrúhame, pridáme soľ, korenie, vajce a spolu premiešame. Plech vymastíme masťou a rozotrieme naň zemiakovú hmotu hrúbky asi 40 mm. V rúre pečieme asi 40 minút. Aby sa kugelis z plechu ľahšie vybral, položíme ho na minútu na studenú mokrú utierku. Kugelis pokrájame na štvorce a teplé podávame. Samostatne podávame zmes opraženej slaniny, pokrájanej cibule a smotany.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 759
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

760

Podobné recepty:
  • Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi

    Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi

  • Široké rezance so špenátom

    Široké rezance so špenátom

  • Tigadege

    Tigadege