Orechový zákusok I

2015-09-29

Ingrediencie

  • 350 g polohrubej múky, 1 Palmarín (Smetol), 3 žĺtky, 3 až 4 lyžice mlieka, 20 g droždia. Na plnku: marhuľový džem, 200 g pomletých orechov, 200 g práškového cukru, 1,25 dl mlieka, 30 g masla (Rama), 1 lyžicu Zlatého klasu. Na sneh 6 bielkov a 6 lyžíc kryštálového cukru. 50 g sekaných orechov na posýpku.

Postup

Krok 1

Droždie necháme v mlieku napučať, pridáme k múke, margarínu a žĺtkom. Vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Jednu časť cesta vyvaľkáme a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto natrieme marhuľovým džemom a na to navrstvíme orechovú plnku. Na plnku dáme druhé vyvaľkané cesto a vložíme do rúry. Pečieme, pri teplote asi 150 stupňov Celzia, približne 35 minút. Na horúci koláč natrieme sneh zo šiestich bielkov a šiestich lyžíc kryštálového cukru a posypeme sekanými orechmi. Koláč vložíme na 3 až 4 minúty do rúry a necháme zapiecť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1174
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1175

Podobné recepty:
  • Krémový zákusok z piškót

    Krémový zákusok z piškót

  • Kapor po Kyjevsky

    Kapor po Kyjevsky

  • Bratislavské rožky s orechovou plnkou

    Bratislavské rožky s orechovou plnkou