Bravčový steak 'mamut'
2016-02-10- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vyprážané mäso
Popis
Steak, ktorý zasýti nejedného chlapa. Bravčový steak 'mamut' podávame s hranolčekmi.
Ingrediencie
- 1000 g bravčového stehna
- 100 ml oleja
- 100 g sterilizovaných šampiňónov
- 100 g šunky
- 100 g eidamu
- 150 ml vývaru z kostí
- 60 g múčneho masla (t.j. maslo zmiešané s hladkou múkou v pomere 1:1)
- soľ
Postup
Krok 1
Z odležaného bravčového stehna nakrájame steaky s hmotnosťou asi 200 g. Zľahka ich naklepeme, osolíme a na rozpálenom oleji opečieme po oboch stranách do ružova tak, aby mäso nebolo celkom prepečené, vysušené, ale ani nie surové. Celé šampiňóny položíme na hotové steaky, prekryjeme plátkom šunky, syra a dáme zapiecť.
Krok 2
Do výpeku pridáme múčne maslo, krátko restujeme, zalejeme vývarom, povaríme. Šťavu precedíme a pri podávaní ňou steaky podlejeme.
Krok 3
Podávame so zemiakovými hranolčekmi.