Bravčový steak 'mamut'

2016-02-10

Popis

Steak, ktorý zasýti nejedného chlapa. Bravčový steak 'mamut' podávame s hranolčekmi.

Ingrediencie

  • 1000 g bravčového stehna
  • 100 ml oleja
  • 100 g sterilizovaných šampiňónov
  • 100 g šunky
  • 100 g eidamu
  • 150 ml vývaru z kostí
  • 60 g múčneho masla (t.j. maslo zmiešané s hladkou múkou v pomere 1:1)
  • soľ

Postup

Krok 1

Z odležaného bravčového stehna nakrájame steaky s hmotnosťou asi 200 g. Zľahka ich naklepeme, osolíme a na rozpálenom oleji opečieme po oboch stranách do ružova tak, aby mäso nebolo celkom prepečené, vysušené, ale ani nie surové. Celé šampiňóny položíme na hotové steaky, prekryjeme plátkom šunky, syra a dáme zapiecť.

Krok 2

Do výpeku pridáme múčne maslo, krátko restujeme, zalejeme vývarom, povaríme. Šťavu precedíme a pri podávaní ňou steaky podlejeme.

Krok 3

Podávame so zemiakovými hranolčekmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1638
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1639

Podobné recepty:
  • Kurací špíz

    Kurací špíz

  • Pivný guláš z pivovaru Kácov

    Pivný guláš z pivovaru Kácov

  • Teľacie kotlety na rošte s bylinkovým maslom

    Teľacie kotlety na rošte s bylinkovým maslom

kuk