Bravčová pečeň 'metro'

2015-12-10

Ingrediencie

  • 750 g bravčovej pečene
  • 50 g bravčovej masti alebo oleja
  • 20 g údenej slaninky
  • 120 g cibule
  • 150 g údeného bôčika
  • 150 g šampiňónov
  • 35 g hladkej múky
  • 100 g sterilizovaných uhoriek
  • trochu soľ
  • trochu čierne korenie
  • trochu sterilizovanú feferónku
  • 100 g kečupu
  • 100 g vývaru z kostí alebo vody.

Postup

Krok 1

Pečeň nakrájame na asi 100 g plátky, okoreníme, otočíme v múke a opečieme na msti po oboch stranách tak, aby pečeň zostala vo vnútri ružová, nie však krvavá. Pečeň vyberieme, vo výpeku rozpustíme na rezančeky pokrájanú slaninku, opečieme do zlatožlta nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno pokrájanú feferónku a na rezančeky pokrájaný údený varený bôčik, na plátky pokrájané čerstvé šampiňóny a podusíme. Pred dokončením pridáme kečup, zalejeme vývarom a uvedieme do varu. Podávame s malými okrúhlymi zemiakovými plackami pečenými na panvici na akej sa pripravujú lievance. Možno podávať s ryžou alebo so zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1267
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1268

Podobné recepty:
  • Budapeštianske rezne

    Budapeštianske rezne

  • Holubki vešeľovo

    Holubki vešeľovo

  • Zabíjačkový guláš

    Zabíjačkový guláš

kuk