Bravčová pečeň 'metro'
2015-12-10- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vnútornosti
Ingrediencie
- 750 g bravčovej pečene
- 50 g bravčovej masti alebo oleja
- 20 g údenej slaninky
- 120 g cibule
- 150 g údeného bôčika
- 150 g šampiňónov
- 35 g hladkej múky
- 100 g sterilizovaných uhoriek
- trochu soľ
- trochu čierne korenie
- trochu sterilizovanú feferónku
- 100 g kečupu
- 100 g vývaru z kostí alebo vody.
Postup
Krok 1
Pečeň nakrájame na asi 100 g plátky, okoreníme, otočíme v múke a opečieme na msti po oboch stranách tak, aby pečeň zostala vo vnútri ružová, nie však krvavá. Pečeň vyberieme, vo výpeku rozpustíme na rezančeky pokrájanú slaninku, opečieme do zlatožlta nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno pokrájanú feferónku a na rezančeky pokrájaný údený varený bôčik, na plátky pokrájané čerstvé šampiňóny a podusíme. Pred dokončením pridáme kečup, zalejeme vývarom a uvedieme do varu. Podávame s malými okrúhlymi zemiakovými plackami pečenými na panvici na akej sa pripravujú lievance. Možno podávať s ryžou alebo so zemiakmi.