Domáca 'vegeta'

2016-05-02
  • Celkový čas : 30 min.

Popis

Vegetu pripravíte jednoducho aj po domácky. Pripravuje sa pomletím zeleniny a ostatných ingrediencii.

Ingrediencie

  • 2 kg mrkvy
  • 2 kg petržlenu
  • 1 kg zeleru
  • 1 kg cibule
  • 8 ks celých pórov
  • 6 ks veľkých červených paprík (kapia)
  • 500 g čerstvej petržlenovej vňate
  • 200 g čerstvej zelerovej vňate
  • 150 g listového zeleru
  • 500 g soli
  • 100 g glutasoli

Postup

Krok 1

Na mäsovom mlynčeku zomelieme, vždy zvlášť, mrkvu, petržlen, zeler, cibuľu, pór, červené papriky. Pomletú zeleninu, zmiešame s časťou soli a glutasoli. Pri každodennom premiešavaní dôkladne usušíme. Usušenú zeleninu opäť pomelieme na mäsovom mlynčeku. Zvlášť usušíme vňať zeleru, listového zeleru a petržlenovú vňať.

Krok 2

Po usušení vňate rozdrvíme (v rukách) a premiešame so zmesou zeleniny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 805
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

806

Podobné recepty:
  • Brokolicová buchta s džbánom vody

    Brokolicová buchta s džbánom vody

  • Opečená cuketa

    Opečená cuketa

  • Baklažány na ruský spôsob

    Baklažány na ruský spôsob