Griletatto di vitello alla toscana
2018-03-19- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Dusené mäso
- Kuchyňa: Talianska
- Čas prípravy : 25 min.
- Celkový čas : 25 min.
Popis
Griletatto di vitello alla toscana
Ingrediencie
- 600 g teľacieho pliecka
- 1 lyžica olivového oleja
- 50 g masla
- 40 g šunky
- 1 ks cibuľu
- 2 dl bieleho toscanského vína
- soľ
- mleté čierne korenie
- 200 g zemiakov
- 1 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
- postrúhanú citrónovú kôru
- 6 ks strúčikov cesnaku.
Postup
Krok 1
Na masle a oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Do nej vložíme mäso pokrájané na väčšie kúsky, pridáme soľ, korenie. Keď mäso zbelie, pridáme na širšie rezance pokrájanú šunku a podlejeme vínom.
Krok 2
Prikryté dusíme asi 15 minút. Zemiaky pokrájané na väčšie kúsky pridáme k mäsu a spolu prikryté dusíme ďalších asi 15 minút. Cesnak pokrájame nadrobno a zmiešame ho s petržlenovou vňaťou a postrúhanou citrónovou kôrou.
Krok 3
Touto zmesou posypeme hotové jedlo na tanieri.