Griletatto di vitello alla toscana

2018-03-19
  • Čas prípravy : 25 min.
  • Celkový čas : 25 min.

Popis

Griletatto di vitello alla toscana

Ingrediencie

  • 600 g teľacieho pliecka
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 50 g masla
  • 40 g šunky
  • 1 ks cibuľu
  • 2 dl bieleho toscanského vína
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 200 g zemiakov
  • 1 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
  • postrúhanú citrónovú kôru
  • 6 ks strúčikov cesnaku.

Postup

Krok 1

Na masle a oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Do nej vložíme mäso pokrájané na väčšie kúsky, pridáme soľ, korenie. Keď mäso zbelie, pridáme na širšie rezance pokrájanú šunku a podlejeme vínom.

Krok 2

Prikryté dusíme asi 15 minút. Zemiaky pokrájané na väčšie kúsky pridáme k mäsu a spolu prikryté dusíme ďalších asi 15 minút. Cesnak pokrájame nadrobno a zmiešame ho s petržlenovou vňaťou a postrúhanou citrónovou kôrou.

Krok 3

Touto zmesou posypeme hotové jedlo na tanieri.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1135
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1136

Podobné recepty:
  • Plnené závitky z hovädzieho mäsa III

    Plnené závitky z hovädzieho mäsa III

  • Teľacie (bravčové) na paradajkách

    Teľacie (bravčové) na paradajkách

  • Džuveč

    Džuveč

kuk